Dr. Öğr. Üyesi

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

aahmet@subu.edu.tr

Hakkında

1989 yılında Çorum`da doğmuştur. İlk orta ve lise öğrenimini sırasıyla Çorum, Yozgat ve Sivas`ta tamamlamıştır. Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği`nde 2011 yılında,Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği A.B.D ve Enerji B.D.`da yüksek lisans eğitimini 2014 yılında, doktora eğitimini ise 2020 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında TÜBİTAK 2214 Doktora Sırası Araştırma Bursu ile London City Üniversitesi Centre for Compressor Technology`de Araştırmacı olarak 6 ay süreyle bulunmuştur. 8 farklı TÜBİTAK TEYDEB projesinde Ar-Ge Mühendisi ve Danışman olarak görev almıştır.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri A.Ş.`de 2012 yılından beri yerlileştirme çalışmaları kapsamında Ar-Ge faaliyeti yürüten İnotek Ltd. ŞTİ. firmasının kurucu ortağıdır. Bu kapsamda farklı yerlileştirme projelerine danışmanlık yapmaktadır.  Halihazırda bir TÜBİTAK ARDEB 1001 projesinde ise Araştırmacı olarak çalışmaktadır.

Şu anda 1 tescilli olmak üzere 5 ulusal, 1 uluslararası patent başvurusu bulunmaktadır. Patent başvuruları kapsamında ISIF 17`de gümüş madalya ve 1. Patentle Türkiye yarışmasında Türkiye 6.`lığı almıştır.

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri